МУСТАФА КАРАДАЙЪ: КИРИЛ ПЕТКОВ ЛЪЖЕ С ПЪРВОАПРИЛСКИ ФАКТОЛОГИЧЕСКИ НЕТОЧНОСТИ

Г-н Председател, влезте си в ролята. Адресирайте питането ни до премиера Кирил Петков. Настояваме своевременно да получим отговор. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към председателя на НС Никола Минчев. Повод е отклонено от Минчев парламентарно питане на Карадайъ и депутати от ДПС към министър-председателя.

На 25 март ние с колеги народни представители от парламентарната група на ДПС сме отправили питане до министър-председателя Кирил Петков. На 1 април, не случайно казвам 1 април, Вие връщате нашето питане като се основавате, че не отговаря на изискванията на чл.94, ал.3 от Правилника за организацията и дейността на НС и разяснявате, че питанията трябва да се отнасят до общата политика на правителството, заяви днес Мустафа Карадайъ от трибуната на парламента.

Г-н председател, в нашето питане имаме въпрос за доуточняване на някои от термините – къде, как и защо ги ползва министър-председателят. И дали тези негови твърдения отговарят на онова, което понякога му казваме първоаприлска фактологическа неточност, продължи лидерът на ДПС.

Искам да обоснова, защо нашето питане отговаря на изискванията на чл.94, ал.3 и е точно е във връзка с общата политика на правителството, каза Карадайъ. И обясни, ползвайки думи от речника на Кирил Петков:

Ако ползвам терминологията на министър-председателя, по скоро аргументите ми биха звучали по следния начин: „Вихрушката на властта лъже на алангро в ситуацията, която е в много сложна ситуация, с първоаприлски фактологически неточности, което пък от своя страна се явява основа на общата политика на правителството.“.

От тази гледна точка г-н председател, мисля, че напълно нашето питане отговаря на изискванията на чл.94., ал.3. Моля да си влезете в ролята, да се адресирате питането до министър-председателя и своевременно ние да си получим отговорите, заключи Карадайъ.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *