Патриция Кирилова: БЪЛГАРИЯ Е МАЙКА НА УКРАЙНА И РУСИЯ – И ДНЕС МОГИЛИТЕ НА КУБРАТ И АСПАРУХ СА В ТЕЗИ ЗЕМИ

Докато великите българи са проповядвали векове наред независима българска политика и са предупреждавали за вредата от руската и съветската политика спрямо България, страната ни страда от неаргументирано сляпо и антибългарско доверие към Москва.
Бащата на революцията Раковски, Захари Стоянов, Ботев, Стамболов, дори Димитър Благоев са писали за опасността от Руската политика към държавата ни. Но, уви – много българи не признават аргументи,нито имат други авторите извън московските.
При конфликта, който Путин провокира, атакувайки братска Украйна, позицията на България трябва да бъде доста различна от това, което днес се случва в дипломацията ни. Сега е времето да се говори за духовната, географска и демографска връзка на българските държавници в създаването на двете държави на север от нас.
Защото България наистина е майка на Русия и Украйна. Стара Велика България – която е била на територия от най-северната точка в Сибир до Будапеща, е единствена империя без робство, просъществувала до Кубрат и разпаднала се след нашествието на хазарските племена, обединени с финските северни племена, наречени по-късно руси.
Преди около 100 години руски археолози откриват най-богатото царско погребение от средните векове в днешна Полтава, Украйна. Тъй като става ясно, че там е могилата на българския император-цезар Кубрат, руснаците бързо изнасят златните и сребърни дарове, символи и богатства, за да не покажат истината за българската имперска история.
През 2018 г. бях част от големия събор на Българите в Полтава и се срещнах с украинци, които обичат България и се гордеят, че до техния град е открита тази българска светиня.
А ако искате да прочетете малко по-реалистична история на Българската империя, а не държава, както е в нашите учебници, е достатъчно да отворите някоя англоезична енциклопедия, в която цитират не български, а европейски историци.
Цитирам една от тях:https://www-newworldencyclopedia-org.translate.goog/entry/Bulgarian_Empire
Българската империя е термин, използван за описване на два периода от средновековната история на България, през които тя е действала като ключова регионална сила в Европа и в Югоизточна Европа, често съперничейки с Византия. Двете „български империи“ не се третират като отделни единици, а по-скоро като една държава, възстановена след период на византийско владичество над нейната територия.
Напомням, че това е цитат от Нова световна енциклопедия и е далеч от достоверната история на нашия народ, но е с пъти по-близка до историческите факти от всичко, което се учи в българските училища и се представя в българските музеи. Което означава, че Москва все още оказва политическо влияние в България.
Но всичко написано тук показва, че царете ни са били далновидни и са давали духовност, език и азбука на всички близки държави, за да може и днес да са част от българската езикова група, грешно наречена славянска  – тъй като славянската идеология има за цел да унищожи българския принос в духовното развитие на Европа и света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *