Ползите от преминаването към EV и чиста енергия: спестени $1,2 трилиона

реминаването към изцяло електрическо задвижване на моторните превозни средства и цялостнен процес, лишен от вредни емисии, могат да спасят много човешки животи и да спесят огромни публични средства, сочи мащабно проучване на Американската белодробна асоциация (АLA).

Изследването засяга следните фактори: до 2035 г. всички нови леки автомобили да са електрически; до 2040 г. това да е факт и с тежкотоварните автомобили; а до 2050 г. електричеството да не е зависимо от изкопаеми горива.

Ако всичко това се изпълни, а такива обещания дават замесените в съответните индустрии и дейности, както и държавата, ще бъдат спасени повече от 110 000 живота, се казва в изводите, публикувани на сайта на ALA.

Ще има 2,78 милиона по-малко заболели от астма и с 13,4 милиона по-малко дни по болест на трудещите се. Всичко това ще доведе до 1,2 трилиона долара спестени публични средства.

Макар изследването да засяга Съединените щати, може да се предхположи, че данните биха били сходни или съотносими и към останалия свят.

Подробности четете на новия автомобилен сайт CarMarket.bg

Автор

Пламен Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *