Работодателите планират да запазят хибридния режим на работа

След отмяната на извънредната епидемична обстановка повечето от фирмите планират да запазят хибридния режим на работа.

След отмяната на задължението поне 50% от служителите да работят дистанционно, решението за организацията на работата в компаниите остава на работодателите.

По-голямата част от бизнеса предпочита да запази хибридната форма на работа, въведена с пандемията, редуване на работа от офиса и от дома:„В хибриден режим на работа сме вече от няколко месеца. Не предвиждаме към момента служителите на 100% да се върнат в офиса. Продължаваме в хибриден режим, което означава за хората от офиса работа от офиса и от вкъщи, според техните нужди и желания.

Поне няколко пъти обаче в месеца ги задължаваме да идват до офиса, за да се виждат с колеги, да има социализация между колегите и на 100% хората от производството те си работят в производствена среда. При тях хибриден режим на работа не може да се приложи“ – казва Катя Христова от компания за производство на интегрални схеми и чипове.

istock

Пандемията наложи практиката на работа от разстояние и вече е време тази нова форма да бъде нормативно уредена, казва Светлозар Петров от най-голямата платформа за заетост у нас.

„Според мен натрупахме достатъчно опит последните две години какви са потенциалните проблеми, какво има нужда да бъде регулирано по отношение на дистанционната работа и вече спокойно може да се урегулира“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *