Рекорда сума за победителя в тазгодишния турнир по голф Мастърс

Американецът Скоти Шефлър, който в неделя спечели престижния турнир по голф Мастърс, ще получи най-голямата парична награда за победата си в историята на състезанието.

Наградният фонд на турнира Мастърс тази година достигна рекордните 15 млн. долара, в сравнение с 11.5 млн. долара през миналата година.

Шефлър ще получи 2.7 млн. долара от тази сума, след като завърши турнира с с 10 удара под пара и с три удара преднина пред класиралия се на второ място Рори Макилрой.

Сумата е с няколкостотин хиляди долара по-голяма, в сравнение с 2021 г., когато победителят си тръгна с 2.07 млн. долара.

С победата на Мастърс новият номер 1 в голфа Шефлър продължава страхотната си година.Според данни на Spotrac, Шефлър е спечелил около 14 901 992 долара от наградни фондове от PGA Tour, като около половината от тази сума е заработена през 2022 г.

Голямата победа на Шефлър пък е видяна от много повече хора тази година. Предварителните данни на Sports Media Watch показват, че средно 3.3 милиона зрители са гледали турнира по ESPN в първите му два дни, което е с 31% повече, в сравнение с миналата година и най-голямата аудитория на турнира от 2018 г.

Тази година турнирът Мастърс също така приветства отново най-голямата си звезда Тайгър Уудс.

Петкратният победител в Огъста премина къта (половината участници отпадат след втория ден на турнира), но в крайна сметка, приключи участието си с 13 удара над пара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.