Румен Драганов: Мините в Черно море добавят екзотика, чака ни силен летен сезон

Очаква се силен летен сезон с български и чуждестранни туристи. Това прогнозира Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“. Съобщенията за морски мини в Черно море по никакъв начин няма да попречат на туристите да си постелят кърпите и да се пекат, посочи Драганов.

„Като се зададе летният сезон или се появява акула, или се появява розов планктон, или се появява нефтено петно, или се появява сега, това е нещо ново – мини, екзотично. Но мога да ви кажа, че по никакъв начин неповлиява на разсеяния турист, който директно отива към плажа, постила си кърпите, ляга и се пече“.

„Не са ни проблем мините. Проблем са ни ред други неща от манталитета, но общо взето това е някаква част от екзотиката. Няма да попречат на българския туризъм. Ще видите, че края на юли-началото на август ще имаме същия проблем с много задръствания по магистралите и много хора по морето“, посочи Драганов.Възстановени са всички заявки за чартърни полети, както от Великобритания, Ирландия, така и от Германия, Полша, Чехия, от Бенелюкс. Има голям интерес от Средния и Близкия Изток към България. Определено ще има повече туристи от Румъния, същото се отнася за Сърбия, Македония, Гърция, категоричен е Румен Драганов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *