Сингапурска компания представи слушалки, които филтрират въздуха

Базираният в Сингапур производител на битови електроуреди Dyson навлиза в сферата на аудио техниката.

Компанията представи слушалките Zone, които разполагат с технология за пречистване на въздуха, вградена в магнитен визьор.

Това е един от най-амбициозните проекти на компанията, пише The Verge.

Слушалките ще излязат на пазара тази есен, като от Dyson все още не са обявили подробности за цената, теглото, капацитета на батерията и останалите технически подробности.

Целта на Zone е да направят живота в градските пространства по-удобен, като намалят както шумовото, така и въздушното замърсяване.

Компанията използва съществуващата технология за филтриране на въздуха от своите пречиствателни уреди. Разликата е, че сега те са вградени в много по-компактно устройство.

Zone вкарват въздух през всяка слушалка с помощта на чифт малки компресори. След това той се филтрира и се подава през странно изглеждащия визьор пред лицето. Така потребителят може да диша, без да поглъща микрочастици и други замърсители.

За разлика от предпазните маски, визьорът не влиза в директен контакт с лицето, а стои пред него, създавайки разстояние, от което може да се вдишва чист въздух. Той се захваща към корпуса на слушалките чрез магнити, което позволява да бъде премахнат, ако искате да ги използвате само за слушане.

Освен това има панти, които го обръщат надолу, така че да позволява разговори, без да се налага демонтаж.

Системата за филтриране на Zone предлага няколко настройки за различни нива на усилие при дишане. Например, ако бягате нагоре по стълби или се опитвате да хванете автобус, ще дишате по-тежко и ще имате нужда от повече въздух, отколкото ако сте на спокойна разходка. Устройството разполага и с автоматизирана настройка, която използва сензори за автоматично регулиране на въздушния поток.

Dyson твърдят, че слушалките Zone могат да филтрира до 99% от замърсяването с микрочастици. Филтрите обаче не са за многократна употреба и трябва да бъдат заменени след около година употреба. Времето за смяна зависи от това колко замърсен въздух се пречиства и колко активно се използват слушалките.

Аудио характеристиките на Zone са малко по-традиционни. Намаляването на външния шум се осигурява чрез комбинация от пасивна преграда от цялостния дизайн и от активно шумопотискане чрез серия от микрофони. Има три различни режима за потискане на околния шум, включително режим на „пропускливост“, който позволява на потребителя да чува важни звуци, като автомобилни клаксони и сирени.

Зареждането се извършва през USB, а слушалките се свързват с приложение Dyson Link, което може да предостави по-подробна информация за качеството на въздуха около вас.

Слушалките Zone обаче са по-големи от конкурентните продукти и осезателно по-тежки, което се дължи на допълнителните технологии, вградени в тях. Но въпреки това те са един от най-уникалните продукти, които се очакват на пазара тази година, пише още изданието.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *