Честваме Деня на Земята!

На днешната дата 22 април отбелязваме Деня на Земята, който тази година ще премине под мотото „Инвестираме в нашата планета“.

Всяка година платформата EARTHDAY.ORG координира събития по целия свят, за да демонстрира глобалната подкрепа за движението за опазване на околната среда. Преди петдесет години първият Ден на Земята поставя началото на екологична революция. Сега платформата EARTHDAY.ORG инициира образователна революция, за да спаси Планетата. Публични организации и граждани са поканени да бъдат част от Деня на Земята и да помогнат за по-нататъшни действия за справяне с климатичните промени по целия свят.

Всеки, който планира събитие за Деня на Земята, може да го регистрира на интернет адрес: https://www.earthday.org/actions/register-your-earth-day-event/ и да стане част от световното честване на Деня на Земята.

Темата за 2022 г. поставя във фокус екологичната и социалната политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.

Настъпил е моментът за действия, защото възстановяването на Земята зависи от всички – не само защото ни е грижа за природата, а защото всички ние живеем в тази околна среда. Всеки от нас се нуждае от здрава планета. Здравата планета не е опция – тя е необходимост.

Повече от 1 милиард души в 192 държави участват в дейности за Деня на Земята всяка година, което го прави най-мащабното честване в света. МОСВ чрез регионалните си поделения също се включва в отбелязването на Деня на Земята с разнообразни дейности и инициативи на територията на цялата страна в подкрепа на глобалното движение за опазване на околната среда.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *