От 18 април отваря врати изложението Техномебел

Интер Експо Център отваря вратите си за мебелната и дървообработващата промишлености.

От понеделник до четвъртък София ще бъде притегателна точка за представителите на мебелната и дървообработващата промишлености. Защото от 18 до 21 април в Интер Експо Център ще се проведе дългоочакваното 19-о издание на изложение Техномебел. Международният b2b форум е ключовото събитие за бранша у нас и е с важно регионално значение за целия Балкански полуостров.

Сред участниците прз тази година са десетки компании от България, Турция, Румъния и представители на фирми от Балканите, Източна и Западна Европа. На посетителите, които могат да се регистрират за свободно посещение на www.technomebel.bg /до 23:59 ч. на 17.04.2022 г. /., те ще представят дървообработващи машини, оборудване, бояджийска техника, машини и материали за производство и тапициране на мебели, обков, механизми, детайли, инструменти, консумативи.

„Като основно предимство, които присъстващите на Техномебел често изтъкват е, че изложението създава условия компаниите от Балканите, Източна Европа и Близкия Изток да излязат на западния пазар. Те изграждат бизнес-партньорства и развиват дистрибуторските си мрежи“, коментират организаторите Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП).

Иновациите – движещата сила

От 18 до 21 април b2b платформата на Техномебел ще бъде арена за демонстрации на иновации. Сред тях – възможностите за фрезоване със СМТ, които благодарение на конструкцията си покриват всички изисквания за лесна и прецизна работа. Вниманието ще интригува роботът СМA Robotics, GR-530 G с пет степени на свобода, подходящ за лакиране на столове и изделия със сложна форма от дървесина, пластмаса и метал. Ще открием и орбиталната шлайфмашина CAMAM LEC/200 AV за прави и извити детайли с цилиндрично и овално сечение, както и широколентовата шлайфмашина COSTA Levigatrici, К6 CС 1350 за автоматично калиброване и шлайфане на детайли от дървесина и дървесни материали.

GALILEO е името на CNC пробивнo-фрезова машина VITAP за малки и средни фирми с невисок бюджет за инвестиции. Друга интересна машина е иновативната линия за автоматично разкрояване, пробиване и фрезоване на плоскости с 5-осен център с ЦПУ. За оптимизирането на процесите в производството присъстващите на Техномебел ще открият иновативната MINIPRESS top – напълно нова машина за пробиване и обков. В сферата на бояджийството ще открият автоматичните и ръчните бояджийски пистолети Graco PerfomAA. Интерес привличат клипсващи се LED дизайнерски профили или осветени стъклени царги Inlay, осветяващи мебелта. Това е иновация, наскоро наградена с Red Dot Designaward“, споделят от Hettich, представяща идеите си при мебелния обков.

Рекламата, малките и средните предприятия, кадровата политика – акценти в съпътстващата програма

Присъстващите на изложение Техномебел винаги отчитат като основно предимство събитията с ключов характер, които съпътстващата програма предлага. През тази година Любо Гетов от АПА активно ще разгледа въпроса за недостига на кадри. Инж. Петър Дишков ще разкрие идеи за отпадъците от мебелната индустрия. Представителите на Изпълнителна Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) ще дадат подробна информация за програмите и проектите, от които бизнесът може да се възползва. А Георги Малчев от X-plora ще отговори на въпроса: „Защо е важно да рекламираме онлайн и как можем да достигнем до нашата целева публика?“

Вратите на изложение Техномебел в Интер Експо Център ще бъдат отворени от 18 до 20 април от 10.00 до 18.00 часа, а на 21 април – от 10.00 до 17.00 часа. Допълнителна информация за изложение Техномебел ще откриете в сайта www.technomebel.bg.

АВТОР СТРОИТЕЛИ-БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *