Червиня – един от най-изгодните ски курорти в света

Матерхорн е синоним на невероятно шикозния швейцарски курорт Цермат – дом на супер богатите, а доскоро и на руските олигарси.

Най-добре пазената тайна сред скиорите с по-плитки джобове обаче е Червиня, който се намира от италианската страна на Матерхорн, на близо 2 134 метра надморска височина, и се смята за най-изгодния курорт в Алпите.

Повечето ски разходи, като уроци, наем на оборудване, храна и напитки, струват значително по-малко от италианска страна, а курортът предлага 350 км ски трасета и множество извънпистови маршрути

Можете да посетите Glacier Palace от страната на Цермат, който на около 3 870 метра е най-високата точка на европейските склонове, обслужвани от лифтове, за ледени скулптури и древни ледени образувания. Излизането на 360-градусовата му платформа за наблюдение носи невероятно усещане, посочва Daily Mail.

Известният треньор Уорън Смит провежда ски курсове на обширния ледник на Червиня, където качеството на снега, настоява той, е идеално за скиори на всякакво ниво.

Тризвездния хотел Petit Palais е евтино и весело място за настаняване, като неговият коз е местоположението – само на няколко метра от кабинковия лифт и в близост до центъра на Червиня, изпълнен с бутици, барове и ресторанти.

Стаите с изглед към планината се предлагат без допълнително заплащане, но трябва да резервират бързо, тъй като буквално се разграбват. Гледката на върховете, които изпълват прозореца ви, компенсира компактните и скромни спални с малки душ кабини.

Лоундж барът с билярдна маса и ресторантът за хранене са просторни, докато закуската, следобеднияj чай и вечерята на шведска маса, която включва вино, предлагат богат избор.

Eвтините нощувки ще ви оставят пари за хапване на терасата на Chalet Etoile, както и за вкусна еленска яхния с полента в Ristorante Bontadini.

 

Източник-Daily Mail.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *