240 минути на ден разделят богатите от всички останали

Всеки ден има 1 440 минути.

Това е нещото, с което всички ние разполагаме. По отношение на времето всички сме равни.

А повечето хора, богати или бедни, използват около 1 200 от тези минути за следните дейности: работа, придвижване до и от работа, прекарване на време със семейството, сън, хранене, къпане, тоалетна, поддържане на външния вид и обличане.

След всичките тези дейности остават по около 240 минути всеки ден. Това, за което богатите използват тези 240 минути, ги отделя от всички останали.

Според проучване на навиците на богатите на американския автор Том Корли, за което той е интервюирал 233 заможни и 128 бедни хора в период от три години, богатите използват добре тези 240 минути по следните начини, пише CNBC.

Над 80% от тях отделят по 60 минути на ден за създаване на мечти

Дейностите по създаването на мечти включват преследването на дадена мечта и целите зад нея. Обикновено това е нещо, което не е свързано с работата, като странична дейност за допълнителни доходи и прекарване на време в създаването на един или повече източници на доходи.

Близо 80% отделят по 60 минути на ден, за да се усъвършенстват или образоват в нещо

Богатите участници в проучването казват, че редовно практикуват някакво умение и посвещават време за увеличаването на знанията си, свързани с това умение, тяхната кариера или индустрия. Този ежедневен навик им помага да поддържат и подобряват именията и знанията си, което ги прави виртуози в това, което правят, за да изкарват пари.

Почти всички отделят по 30 минути на ден за аеробни упражнения

Аеробните упражнения носят редица ползи:

  • те подобряват умствената дейност. Аеробните упражнения увеличават кислорода в кръвта. Този кислород, в крайна сметка, стига до мозъка. Тъй като мозъкът използва 20% от нашите запаси на кислород, повишената концентрация на кислород към мозъка прочиства и оздравява мозъчните клетки.
  • подобряват здравето. Аеробните упражнения увеличават кръвообращението, захранват тялото с кислород, подсилват сърцето, помагат за намаляване на риска от остеопороза, помагат за понижаване на кръвното налягане, помагат за контролиране на нивата на кръвна захар и повишават добрия холестерол.

Богатите, които са натрупали своето състояние сами, разбират, че по-здравите хора боледуват в по-малко дни и имат повече енергия, а това води до по-голяма продуктивност в работата. По-голямата продуктивност прави човек по-ценен за компанията и клиентите, което пък означава по-голяма стойност и в крайна сметка – повече пари.

  • намаляват риска от заболявания. Кислородът е като гъба. Той попива свободните елементи (причиняващи рака елементи) и ги превръща във въглероден диоксид. Кръвта отвежда този въглероден диоксид до белите дробове, които го извеждат от тялото чрез издишането му в заобикалящата ни среда. Аеробните упражнения намаляват риска от много заболявания, в това число наднормено тегло, сърдечни болести, високо кръвно налягане, диабет тип 2, инсулт и определени видове рак.
  • намаляват ефектите от стреса, което подобрява имунната система. Когато усещаме стрес, се получава ефект на доминото в нашето тяло, което потиска имунната система и отваря вратата за болести. Тъй като аеробните упражнения допринасят за цялостното благосъстояние чрез освобождаването на определени хормони, те действат като ограничител на стреса.
  • правят ни по-щастливи. Аеробните упражнения допринасят за цялостното ни благосъстояние чрез освобождаването на ендорфини, които действат като естествени пенкилери.

Не можете да изкарвате пари от леглото в болницата. Създаването на богатство изисква добро здраве. Доброто здраве се превръща в дълголетие, което означава повече време за създаване на още богатство.

Близо 90% от богатите хора посвещават 30 минути на ден за създаването на влиятелни връзки

Сред тях са:

  • Нетуъркинг: Те са част от или ръководят бизнес организации, организации с нестопанска цел или търговски асоциации.
  • Обаждания само за поздрав: Обаждат се на важни свои контакти, само за да ги поздравят.
  • Обаждания за рожден ден: Обаждат се на важни за тях хора за рождения им ден.
  • Обаждания за важни събития: Обаждат се на важни за тях хора, които са станали родители, сключили брак, имали смърт в семейството и т.н. Обажданията в подобни случаи са от съществено значение, защото тези събития са емоционални, а емоциите създават силни спомени. Те ще помнят вас и вашето обаждане.

Всички те отделят време за разпускане и развлечения

Богатите, които не са наследили своето състояние, не са суперчовеци. Както всички останали, те имат нужда от разпускане всеки ден. Разликата между тях и всички останали е, че те ограничават това време до не повече от час на ден.

Това как прекарвате времето си всеки ден определя финансовите обстоятелства в живота ви. Богатите си създава ежедневни навици, които използват времето им продуктивно. Те се придържат към ежедневния си начин на живот в продължения на много години. Тези дневни навици имат кумулативен ефект, който, в крайна сметка, се проявява под формата на увеличаване на богатството на по-късен етап от техния живот.

Всяка продуктивна минута носи дивиденти в бъдеще под формата на виртуозни умения и познания, добро здраве и по-голямо дълголетие, силни връзки и по-голямо богатство.

За богатите всяка минута е от значение.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *