67% от българите: В коалицията се карат за постове

49.5% от българите смятат, че управляващата коалиция няма да успее да изглади противоречията между съставящите я партии, за да не се стигне до правителствена криза. Това показва социологическо проучване на Алфа рисърч за предаването “Референдум” по БНТ. Почти 60% от анкетираните определят отношението си към управляващата коалиция като по-скоро негативно. За 67% напрежението между коалиционните партньори е резултат от безпринципни договорки за постовете.

Сред симпатизантите на четирите партии най-висока оценка за коалицията дават тези на “Продължаваме промяната” – 88.5%, следвани от “Демократична България”. Мненията на социалистите са изравнени. Над 58% от привържениците на “Има такъв народ” обаче изразяват неодобрение към управлението.

Най-много от анкетираните – 42.2% смятат, че коалицията ще постигне съгласие за промените в Закона за здравето във връзка с въвеждането на нови епидемични мерки. Според 20% четирите партии ще постигнат съгласие за предоставяне на военна помощ за Украйна. Според 25.6% от българите управляващата коалиция ще се съгласи да отпадне ветото за начало на преговори на Северна Македония с ЕС.

За 32% от анкетираните партиите няма да постигнат единодушие по който и да е от тези въпроси.

от Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *