LG и Magna ще изграждат съвместен завод за електромобилни части в Мексико

Съвместното предприятие между южнокорейската LG Electronics и канадския доставчик на автомобилни части Magna International ще построи фабрика за компоненти за електрически превозни средства в Мексико, а разходите за приблизително 100 млн. долара представляват първата инвестиция от основаването на новата компания през миналия юли, съобщава Nikkei Asia Review.

LG Magna e-Powertrain ще произвежда двигатели, инвертори и други части в планираната фабрика, която ще заема площ от 25 000 кв. метра в Рамос Аризпе, в щата Коауила. Готовите продукти ще бъдат доставени основно на General Motors, която модернизира своя местен монтажен завод за производството на електромобили.

Новото съоръжение, което трябва да бъде въведено в експлоатация през 2023 г., ще представлява първата северноамериканска производствена база за LG Magna e-Powertrain. Тази седмица се проведе тържествена церемония, свързана с първата копка на обекта. Компанията разполага със заводи в южнокорейския град Инчон и в Нанкин, Китай.

LG, един от глобалните лидери при потребителската електроника, който разработва мотори и инвертори за хладилници и перални машини, е високо ценен за своята технология за контрол на мощността, използвана в енергоспестяващите инвертори. Компанията очаква автомобилният бизнес, подкрепен от опита ѝ в електронните технологии, да стимулира нов растеж. Подразделението за автомобилни компоненти на LG регистрира приходи от 7,19 трлн. вона (6,08 млрд. долара) за 2021 г.

Инвестицията на LG Magna e-Powertrain отразява очакванията за скорошен скок в търсенето на батерии и електрически двигатели, докато автомобилната индустрия все по-ясно се ангажира с прехода към електрическа мобилност.

LG е широко ангажирана в автомобилните операции чрез бизнеса си за производство на батерии LG Energy Solution и производителя на оптични устройства LG Innotek.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *