Времето и предстоящите събития на 24 май 2022 г.

Времето на 24 май 2022 г.: Облачно, но топло ще е днес времето в София. Сутринта е хладна – около 11 градуса, но през деня темепартурата ще достигне 23 градуса. В следобедните часове се очакват превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще има лек полъх на вятъра. До обяд не се очакват валежи.

Предстоящи събития: 10.30 часа Шествие по случай 24 май тръгва от площад „Независимост“ 11.00 часа Церемония пред паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека. 10.00 часа Вход свободен в Софийската градска художствена галерия и филиалите й, Регионалният исторически музей – София, и филиалите му, Паркът-музей „Врана“ и Зоологическата градина в столицата по случай 24 май.

10.30 часа От пл. „Славейков“ тръгва „Парад на буквите“ и ще стигне до парка „Заимов“ в София, където ще има импровизирани празненства. 11.00 часа Опит за рекорд на масово изпяване на химна „Върви, народе възродени“ по случай 130-годишнината от написването му, както и 50 години от поставянето на паметника на Св. Св. Кирил и Методий. 12:00 – 16:00 часа Празничен концерт-спектакъл, организиран от Регионалното управление на образованието – София-град, пред Народния театър „Иван Вазов“, където над 500 ученици от столичните училища ще представят на голяма сцена български народни песни и танци.

Столица.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *