Най-дългото светлинно шоу в България ще е на 28 май

Любителите на специалните изживявания и добрата музика на 28 май от 20,30 ч. в Гребна база Пловдив ще могат да видят за първи път шоу, което комбинира специални Close Proximity фойерверки с лазери, ефектно осветление, LED екрани, изпълнения с дронове и филмова музика с емблематични заглавия от „Междузвездни войни“ и „Хари Потър“, научи ДУМА от Цветинка Лилова. Силното емоционално въздействие на спектакъла се дължи на магията на хармонично съчетание от всички отделни елементи.

„Empyreal Lights and Fireworks“ е вдъхновено от 90-годишнинатa на Джон Уилямс – американски композитор и диригент, автор на музиката към знакови за поколения филми като „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Индиана Джоунс“ и „Джурасик парк“. Интерпретация на музиката му ще е в основата на съчетанието на пиро-визуалните ефекти, създавайки истински празник на светлината. За да могат най-много млади хора да се вдъхновят и трайно да развиват позитивния си заряд, светлинното шоу ще предостави на всички деца до 14 години безплатен вход.

Заглавието на спектакъла „Empyreal“ най-точно предава различните нюанси от значения на думата, любима на писатели и поети – небесен, изтъкан от чиста светлина и огън, както и силно въздействащ, който е трудно да бъде описан с думи.

Форматът на шоуто е типичен за световните мащабни стандарти. Светлинната сценография е на 130 м – два пъти сцените на най-големите стадиони у нас, и включва 23 LED-екрана. Продължителността е 60 минути с Close Proximity професионални фойерверки и над 35 хиляди ефекта – около 3 пъти повече от най-дългото, виждано досега в страната, което е организирано от същия екип.

За българската публика изживяване от подобно естество и мащаб като „Empyreal Lights and Fireworks“ е рядкост. Още по-значими са позитивната енергия и заряд, от които всички имаме жизненоважна нужда в трудните времена.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *