Общински съветник с предупреждение за Морската градина на Лозенец: 30% е заета от едно заведение, ще оставим ли скрито да бъде превзета?

„В момента около 30% от площта на Морската градина в Лозенец е буквално превзета от едно заведение. Очертава се там да има дневен и нощен бар и всичко това е заело, както вече ви казах, една голяма част от площта на парка. Вече запознах министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Гроздан Караджов със случая. С него се разбрахме да му дам пълната информация, за да бъде назначена официална проверка.Така че няма да оставим някой скрито да „превземе“ Морската градина на Лозенец.“, обяви общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев.

Той припомня, че за да бъде изградена Морската градина на с. Лозенец, беше изтеглен кредит от близо 1 млн. лв.

„Строителството продължава и в момента и вече е ясно, че ще се получи нещо хубаво.

Малък парк, разположен в непосредствена близост до морето, където хората от Лозенец и туристите ще почиват, ще отдъхват, ще се разхождат, а децата им ще играят. Зона за отдих и почивка. Сама по себе си идеята е добра, но… Но в нашата любима община винаги има някакво „но“. Оказва се, че някои е имал съвсем друга идея за Морската градина на Лозенец. Не зона за отдих и почивка, а място за бизнес. И то конкретно за един единствен бизнес.“, смята Пейчев.

Той посочва формулата на това безобразие.

„Общината изтегля близо 1 млн. лв, за да изгради парк за обществено ползване. Общината отдава скрито покрито 30% от площта на този парк на един предприемач, за да разположи своя дневен и нощен бар на едно от най-хубавите места в Лозенец. Волно или неволно нещата са уредени така, че един бизнес, едно заведение получава огромно предимство пред останалите. Защото собственикът има голям късмет? Или защото е ползвал жокер „Обади се на приятел в Община Царево“

Първоначално е представена информация за отдаване на някаква минимална площ, но всички от Лозенец виждат, че в действителност заведението е разположено върху тройно по-голяма квадратура от уж обявената.

И всичко това замаскирано като „поставяем обект“, а същият този обект е стъпил върху огромен фундамент, разположен върху хумусния слой на почвата.“, подчертава Емил Пейчев.

Хора от Лозенец вече са изразили своето несъгласие със случващото се в Морската градина. „Подписката е вече входирана в Общината, но най-вероятно е забутана в някакво тъмно чекмедже без никакви последствия, а мнението на хората е без значение, както винаги“, смята Пейчев.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *