Дарение на 700 книги за 15 ямболски училища

Литературна среща се състоя в културно-информационен център „Безистена“

Дарение на 700 книги на 15 ямболски училища направи народният представител Петър Кънев в родния му град Ямбол. Благородната инициатива е подкрепена и от зам.-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин и се осъществява съвместно с издателство „Захарий Стоянов“.

Дарението на книги от български автори беше направено на литературна среща в културно-информационен център „Безистена“ в Ямбол, която се провежда в навечерието на 24 май. На нея бяха представени и последните творби на ямболските творци – писателя Любомир Котев и поета Тенко Тенев.

„Аз съм безкрайно свързан с моя роден град и затова решихме със съмишленици да направим едно добро дело за библиотеките на ямболски училища“, каза Петър Кънев. Той уточни, че дарението е и в памет на починалите му родители, които са били учители в Ямбол – майка му е била над 30 години преподавател по математика, а баща му е бил дългогодишен директор на ОУ „Христо Смирненски“ в града.

„Петър Кънев е един от малкото съвременни дарители, ктитори и спомоществователи. От Ямбол до Бургас в редица градове и техните читалища и училища са получавали дарения на книги на български автори от него“, подчерта издателят Иван Гранитски.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *