Продават олио по 8 лева бутилката

Все по-голяма ножица се отваря между цените на храните в отделните градове. Въпреки незначителното поевтиняване на хранителни продукти, ценовата ножица продължава да се разтваря за десетте основни храни. Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища Владимир Иванов обясни в ефира на „Твоят ден” откъде идва разминаването.

„В отделните райони се гледат най-ниските и най-високите проявления. В такива случаи има правило- в по-големите търговски центрове има най-ниските цени, съобразено с качеството. Например може да намерим олио на цена до 8 лева за литър в малки населени места, а в големите градове цената да е около 4 лева. Средната цена на олиото иначе, след изживения пик, е около 5 лева за литър.

Свидетели сме на постоянен темп на нарастване на цените при млечните продукти и месопреработката в следствие на сериозния конкурентен сблъсък. Там няма да има стабилизиране, докато не видим равновесие в цените на енергийните ресурси”, уточни той.По думите му при плодовете и зеленчуците изглежда е минат пика на най-високите равнища за пролетта.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *