Промени в изпитите за шофьорска книжка се отлагат

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ предлага да се отложи въвеждането на част от промените в изпитите за шофьор, става ясно от наредба за изменение, внесена за обществено обсъждане.

С обнародвани вече промени в Наредба № 38 за условията и реда за провеждането на изпитите на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и реда за провеждане на проверочните изпити беше прието маршрутът на движение по време на практическите изпити да се указва по електронен начин чрез използването на техническо средство, а не да се определя от изпитващия.

Освен това изпитните тестове трябва да съдържат, освен текстови въпроси и статични изображения, и интерактивни видеоклипове. Тези нови положения трябваше да влязат от 14 април тази година.

Сега обаче се предлага промяна в наредбата, с което тези промени да се отложат с още 2 месеца от влизането им в сила.

 

istock
istock

 

Така ще се осигури технологично време за изготвяне на изпитни въпроси със стационарни графични изображения и интерактивни видеоклипове, разработване на маршрути за указване на посоката по време на провеждане на практическите изпити и внедряването им в техническите устройства за провеждане на практическите изпити, посочват в мотивите си от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *