Театър в кутия събира артисти от два континента в София и Бургас

Изкуството да разказваш големи истории в малки кутии, заместител на традиционната сцена, ще покажат артисти от два континента в рамките на първия международен фестивал на театралната миниатюра „Театроскоп“. Нестандартните постановки ще привлекат малки и големи в столичния Гранд хотел София на 15 и 16 юни, и в регионална библиотека „П.К. Яворов“ в Бургас на 18 и 19 юни.

„Фестивалът ще представи техниката Cajа Lambe, Lambe, или какво представлява театърът в кутия. Това е импресия, театрална ситуация или история, представена в малка сценична кутия, с малки кукли и предмети, съпроводени от музика, осветление и други сценични ефекти. Всяко представление е за един зрител и с продължителност от 3 до 5 минути.“, разказва, режсисьора Мария Банова, която стои зад обичани детски спектакли на Art Land като „Писмо до дядо Коледа“ и от години посвещава малките в магията на ръчно изработените кукли с творческите си ателиета.

В „Театроскоп“ участие ще вземат актьори от Лима, Барселона, Копенхаген, Бургас и София. В рамките на всеки от фестивалните дни, ще бъдат представени по 8 миниатюри в кутии с различни теми. Достъпът до събитията ще се случва на кръгъл час – в 17, 18, 19, 20 и 21 ч, срещу цена на билет от 13 лв за един мини спектакъл или 60 лева за всичките кутии. При закупуване на пропуска зрителят сам определя часа на влизане, като е препоръчително да отдели поне 30 минути, за да се наслади максимално пълноценно на преживяването.

Организатор на събитията, които във всеки град ще събират публика от 17 до 22 часа, е Театър „Art Land” www.artlandpuppets.eu

Билетите са ограничени и на всеки кръгъл час „Театроскоп“ могат да аплодират не повече от 25-30 човека, а организаторите обещават качествено забавление за публика на възраст от 6 до 106 години.

Билети за „Театроскоп“ в София може да закупите от www.grandhotelsofia.bg, или на място в деня на фестивала. В Бургас пропуски ще се продават само на място в регионалната библиотека. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *