Започна Пролетният базар на книгата и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи

„Радвам се, че днес сме се събрали за Пролетния базар на книгата – временно, но изпълнено с много смисъл събитие! Изправени сме пред една тъмна сила и това е неграмотността. Не живеем в света на книгите, не ги откриваме, не ги търсим, сякаш започват да изчезват… Всяко подобно усилие на всички, които са замесени – като започнем от издателите и стигнем до библиотекарите, заслужава огромна подкрепа. Надявам се, че ще бъде по-светло в душите ни, когато държим книгата в ръцете си“, каза заместник-кметът Мирослав Боршош, откривайки днес 15-ото издание на Пролетния базар на книгата.

ГРАМОТНОСТТА е темата на книжното изложение, което се провежда до 5 юни в парка пред НДК. Ще бъдат представени над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства от цялата страна, разположени в над 60 шатри. Богата културна програма с повече от 100 събития очаква посетителите. Предстоят премиери на нови книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и др.

В рамките на Пролетния базар на книгата ще се проведе и петият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Под мотото „Прочети света!“ той ще предложи на младите читатели самостоятелно обособена сцена с програма.

Пролетният базар на книгата се организира от Асоциация „Българска книга“ и е част от Календара на културните събития на Столична община.
Работно време на изложението:
30 май – 4 юни (понеделник – събота) – от 10:00 до 20:00 часа;
5 юни (неделя) – от 10:00 до 19:00 часа.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *