Гергана Гълъбова „Вода за гледане“ 17 май 2022 г.

На 17 май в 20:00 ч. ви каним в „Топлоцентрала“ – едно от новите ни любими места!

Ще ви запознаем с талантливата Гергана Гълъбова и дебютния й сборник „Вода за гледане“.

Гергана Гълъбова завършва спец. „Английска литература с творческо писане“ в Голдсмитс, Лондонски университет, и продължава обучението си в програмата „Преводач-Редактор“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Нейни текстове и преводи са публикувани в „Литературен вестник“, вестник „Еволюция“, сборниците „Опитай това“, „Любовта за напреднали“ и др. През 2021 печели Голямата награда на 43-тия Национален студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Гергана е редактор на литературната колонка на АртАкция #РазПисание.

А какво да очаквате от разказите й?

Жена вижда морето за първи път, полароид вади чужди снимки, хора се обезкостяват, за да излекуват нещастието си. В този сборник нито едно събитие не е прекалено тривиално и нито една реалност – прекалено абсурдна. Разказите предизвикват въображението на читателя, като го отвеждат на пътешествие от реализма през абсурдизма чак до сюрреализма.

Книга, написана така, че да ви разсмее, просълзи, да ви подтикне да съзирате, сякаш за първи път, ежедневните предмети, листата, себе си, водата за гледане.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/295247836137898

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *