Рекордни продажби на ръчно свитите кубински пури през 2021 г.

Кубинският държавен монополист Habanos S.A. обяви рекордни продажби на популярните си ръчно свити пури за 2021 г., след като в двете години преди това отчиташе слаби приходи заради пандемията.

Свързаните с COVID-19 oграничения за пътуване през 2020 г. нанесоха сериозен удар по търсенето от страни, които разчитат на туризма, както и на продажбите на безмитните магазини на летищата, което понижи доходите на компанията, информира Ройтерс.

Приходите на Habanos обаче скачат с 15% през миналата година, според изявление на уебсайта на компанията, след като част от пътуванията бяха възобновени.

Рекордни продажби на ръчно свитите кубински пури през 2021 г.

Кубинските ръчно свити пури, които включват марки, като Cohiba, Montecristo и Partagas, са считани от мнозина за най-добрите в света.

Добрата новина за продажбите на пури, които са един от основните износни продукти на Куба, е рядкост за икономиката на страната, която пострада от пандемията и от затегнатите санкции на САЩ.

От Habanos също така информират, че ще уеднаквят цените на луксозните си пури на своите пазари, използвайки като отправна точка Хонконг за определянето на цените на марките Cohiba и Trinidad.

След това изявление от изданието Cigar Aficionado прогнозираха, че цената на по-големите пури Cohiba скоро ще надхвърли 100 долара за брой, отбелязвайки, че хонконгският пазар е сред най-скъпите в света.

„По-големите пури Cohiba ще се продават за по 100 долара бройката, а кутиите вече няма да струват стотици долари, а хиляди,“ се казва в публикацията на изданието.

От Habanos обявиха, че Испания, Китай, Германия, Франция и Швейцария са основните пазари за кубински пури.

Куба не можа да пласира най-популярния си продукт на най-големия пазар за пури в света – САЩ, заради съществуващото от десетилетия търговско ембарго.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *