Борислава Борисова: „Щастие за деца“

/КРОСС/ С детска работилница и театър издателят Борислава Борисова представи книгата „Щастие за деца“ на Лео Борманс, в превод на Мария Енчева: „Очакваме да представим на децата, по малко нестандартен начин, няктои от историите на книгата, която издадохме – „Щастие за деца“, автор е Лео Бормас, като представлението ще бъде с хартиени кукли, които след това децата ще могат да изработят сами, с помощта на Цвета.“

А Цвета се занимава с хартиено изкуство, прави много проекти, които са посветени на всичко изрязано от хартия, оформено от хартия. „Тази книга много стимулира игри, усмивки и мисленето на децата в посока щастие“, казва Цвета.

Мануела се занимава с куклен театър и всякакви форми на театрално изкуство. Тя изигра пред децата история от книгата – за едно малко фламинго на име Минго. „Това е една история за емоциите и през интерактивен начин и с кукли, през преживяване, ще се опитаме да стигнем до сърчицата и умовете на децата.“ Филип е син на Борислава Борисова.

Най-много харесва книгата „Щастие за деца“, която издава майка му. Най-хубавото за него е, че има поука. В свят, белязан от различия, е важно да изградим вътрешна хармония. В книгата „Щастие за деца“ на Лео Борманс ще намерите 10 ключа за щастие. Птици ни учат: да мечтаем;да споделяме щастието с другия;да не се гневим излишно;да даваме и помагаме;да се гордеем с нещата, които умеем;да не се страхуваме;да бъдем любопитни и да не спираме се учим.

Можеш да полетиш по-високо и да стигнеш по-далеч. Можеш да дадеш криле на смелостта и вярваш в себе си. През образите на птици авторът размишлява върху нашите стремежи и цели и избора ни какви да бъдем, върху желанието да се свържем с другия и влиянието на нашите емоции върху здравето и самочувствието ни. В „Щастие за деца“ Лео Борманс използва игрови подход в търсенето на топло гнездо и истинско щастие. Борманс е писател, оратор и вдъхновител.

Бил e главен редактор на „Klasse“ повече от двадесет години. Книгите му, черпещи от принципите на позитивната психология („Световна книга на щастието“) и напътстващи как да поддържаме трайни връзки („Световна книга на любовта“) са международни бестселъри. Сега той обикаля света като „посланик на щастието и доброто качество на живот“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *