“Титаник” е любимият филм на британците

“Титаник” беше избран за любима драма от зрителите на острова, побеждавайки филми като “Гладиатор” и “Смело сърце”, показват резултатите от ново проучване.
Лентата от 1997 г., режисирана от Джеймс Камерън и с участието на Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет, зае първото място, след като беше посочен като най-добър и гледан филм от една четвърт от британците в проучване, проведено сред 2000 киноманиаци.
“Гладиатор” на Ръсел Кроу беше класиран на второ място, а след него се наредиха награденият с “Оскар” “Речта на краля” и “Имението Даунтън” в анкетата на компанията Showcase Cinemas.
Любими семейни филми като “Смело сърце” и “Бен-Хур” също попаднаха в челната десятка.

20 интересни факта за филма "Титаник" - Кино - Арт - Jenite.bg
Марк Барлоу от компанията заяви: “Големият екран ни е предоставил възможността да се насладим на толкова много невероятни драми”.
“Титаник” е режисиран от Джеймс Камерън, който наскоро разкри, че се надява да направи шестчасови филми за стрийминг услуги като Netflix и се радва на “хаоса”, който пандемията внесе в Холивуд през последните години.
67-годишният режисьор заяви: “Не се страхувам. Харесвам промените. Аз съм дете на 60-те години. Харесва ми, когато нещата са хаотични. Мисля, че това, което наблюдаваме са разширени възможности и форми на киното. Искам да направя филм, който да е дълъг шест часа и едновременно с това негова версия в два часа и половина. Но това ще е един и същ филм”.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *