Три музикално-театрални спектакли в Петрич

АВТОР СТРИМОНА ЕООД

След първия състоял се фестивал на “Мюзикъла е оперетата“ в гр. Петрич през 2019г., където бяха изиграни мюзикълът “Криворазбраната цивилизация“ и “Зоро“, както и детски музикално-театрален спектакъл “Пипи дългото чорапче“, предстои през месец май и “Втори фестивал на мюзикъла и оперетата Петрич 2022“. За два дни, град Петрич ще се превърне в сцена на музикалното и театрално изкуство с едни от най-популярните световни мюзикъли, представени от Държавна опера – Варна.

На 27 май, 21:00 ще бъде изигран мюзикълът „Парижката Света Богородица“ (Not’r Dame de Paris). Изигран за първи път през 1998 г. в Париж. Той е вписан в Книгата на рекордите на Гинес, като мюзикъл с най-много продажби в първата година след премиерата си за всички времена. Уникално, танцово – музикално представление, въздействащи сценография, хореография и костюми. Зрителите ще се потопят в атмосферата на Парижката катедрала чрез атрактивен 3D мапинг.

Мюзикъл „Парижката Света Богородица“

Една от най-знаменитите приказки на Ханс Кристиан Андерсен „оживява“ на открита сцена. „Принцесата и свинарят“ е едно весело и незабравимо представление за най-малките и пораснали деца. Приказният театър се играе от Камерен театър “Мечтатели“ – София, който може да видите  на сцена на 28 май в гр. Петрич.

Театрална постановка „Принцесата и свинарят“

Фестивалът продължава с един от най-любимите мюзикъли „Цар Лъв“, който ще се превърне в истинско зрелище отново с атрактивно 3D mapping. „Цар Лъв“ ще бъде представен на открита сцена, на пл. „Евтим Евтимов, гр. Петрич на 28 май, 21:00 ч.

Мюзикъл „Цар Лъв“

Уникалният двудневен фестивал, разкриващ магията и красотата на мюзикъла и оперетата, се организира от община Петрич с подкрепата на Стримона – лидер в производството и монтажа на стоманени конструкции.

Ангажираност и социална отговорност са сред основните цели на екипа на СТРИМОНА, които за пореден път подкрепят предстоящия фестивал, който е едно красиво събитие, превърнало се в музикално – театрален фестивал в града на кестените – Петрич.

Очакваме ви, на 27 и 28 май на площада в град Петрич. Всички събития са с вход СВОБОДЕН!