Хотел в Лондон таксува семейство със 106 евро за един час плуване в басейна

Лондонски хотел таксува гостите си за плуване в басейна.

Съгласно тази политика, наскоро се оказва, че четиричленно семейство трябва да плати такса от 90 британски лири (около 106 евро) за едночасово плуване.

По-рано тази седмица InterContinental London – the O2 в Гринуич започва да таксува с 30 британски лири възрастен (35 евро) и 15 британски лири дете (18 евро) за едночасова „сесия“ в закрития басейн, включваща достъп до парна баня, сауна и хидромасажна вана.

Басейнът и спа зоната преди са безплатни за гостите на хотела, съобщава Independent.

Шокиращото добавяне на такси е забелязано от Роб Бърджис, когато той води партньорката и двете си деца там за уикенда.

„Имам слабост към InterContinental London The O2. Това е хотел с добро качество, който може да бъде с отлична цена на определени дати“, пише Бърджис.

„От вчера хотелът добавя огромна такса за използване на плувния им басейн. Щеше да струва 90 паунда за жена ми и аз, плюс двете ни деца, да се потопим в басейна за един час. Буквално получавате само един час на тази цена.”

На уебсайта на хотела има съобщение: „От понеделник, 25 април 2022 г., каним гостите да използват нашите съоръжения в The Spa, като направят резервация със съответните цени: гост на хотела (възрастен): 30 британски лири; гост на хотела (дете 5-18 години): 15 британски лири.“

За да влошат нещата, семействата могат да плуват само ограничен брой часове на ден. „Деца получават достъп само в работните часове на детския плувен басейн: между 9 и 11 часа сутринта и 15.30 и 17.30 часа следобяд“, се казва на уебсайта.

Дори ако сте член на схемата за лоялност на веригата IHG Hotels & Resorts, от която е част InterContinental London The O2, получавате само 5 паунда (6 евро) отстъпка на човек от таксата за плуване. Участието в схемата е на цена от $200 на година (159 паунда/190 евро), посочва Бърджис.

„Това ценообразуване, честно казано, е лудост“, допълва той.

„Със сигурност е много впечатляващ басейн, но не мога да повярвам, че много семейства са готови да платят 90 паунда за едночасов слот.”

Той нарича този ход „грабене на пари след COVID“ от страна на хотела, добавяйки, че е виждал и други „незаконни“ курортни такси – когато хотелът начислява произволна такса за използване на общите си пространства или съоръжения, да се появяват в Обединеното кралство заради спада на пътуванията по време на пандемията.

„Подозирам, че ще виждаме все повече и повече от тези такси да се добавят към сметките ни, докато туристическата индустрия се възстановява от COVID“, предупреждава Бърджис. „Бих призовал всички да проверяват фините детайли, за да избегнат разочарование или скъпи грешки при резервация на хотели и други пътни разходи.“

 

Източник и снимки от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *