Готвач сервира пица, приготвена на истинска лава на върха на активен вулкан

Когато става въпрос за пица, по света има безброй варинти на най-популярното италианско ястие.

Не са малко и методите на приготвянето му.

Един обаче е особено атрактивен.

Главният готвач Дейвид Гарсия – мозъкът зад пицарията Pizza Pacaya, успя да приготви популярната храна изцяло с топлина от течаща лава на върха на вулкана Пакая в Гватемала.

Неконвенционалното заведение за хранене привлича туристи от цял ​​свят край активния вулкан, разказва T+L.

„Един ден приготвих пица, занесох я при вулканичните скали и след 14 минути беше готова“, разказва Гарсия пред AccuWeather за това как се появява Pizza Pacaya. „Високите температури от близката лава й придадоха изключителен вкус и невероятна хрупкавост. Казах си: „Това трябва да продължим.“

Изживяването от хранене е меко казано уникално.

За да стигнат до вулкана Пакая, посетителите трябва да минат през гъстите гори на Южна Гватемала. Стигнали в подножието на вулкана, те могат да се разходят пеша или на кон. На върха те правят поръчките си на Гарсия и пицата обикновено е готова за хапване около 10 минути по-късно.

След това гостите са поканени да седнат върху одеяла, разпръснати около острата, черна вулканична скала и да се насладят на храната, както и на гледката от върха на вулкана.

Пакая - пица, печена на вулканична лава - Труд

Гарсия готви пицата в правоъгълни тави и обикновено я сервира на квадратни парчета. Посетителите могат да избират от опции, като пеперони и салам, въпреки че любимата на Гарсия е с прошуто.

Що се отнася до Гарсия, той е единственият човек в света, който готви пица по този начин.

Има, разбира се, определени препятствия при готвенето на вулкан, с които по-традиционните готвачи на пица не се сблъскват. Гарсия трябва да следи пиците си, за да се увери, че няма да ги отнесе река от лава. Той също така трябва да носи термозащитно облекло, за да издържи на екстремните горещини.

Една малка пица ще ви струва около 35 долара, докато по-голямата е на цена от 55 долара.

Посетителите трябва да направят резервация предварително, тъй като могат да изкачат вулкана само с лицензирани водачи. А според тях това приключение е напълно безопасно.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *