Celestyal Cruises: All Inclusive концепцията ни изключва скрити разходи

Celestyal Cruises – експертите в круизните пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие, обявиха старта на сезон 2022 и потвърдиха ангажираността си към българския пазар.

Круизната линия, носител на редица награди и превърнала се в избор №1 за пътувания в региона, поставя България във фокуса си като ключов пазар за новия сезон.

Вижте какво още сподели за плановете на компанията мениджърът „Бизнес развитие за България“ Ефи Карнеси пред екипа на Profit.bg:

Celestyal Cruises: All Inclusive концепцията ни изключва скрити разходи

Celestyal Cruises определя България като ключов пазар за новия сезон. Какви са очакванията ви за броя туристи от страната ни?

Имаме положителни очаквания за българския пазар, който е доста динамичен. Има постепенен ръст на туристите от България и през годините Celestyal Cruises успя да се превърне в предпочитан избор на българските туристи за пътувания по море до едни от най-атрактивните дестинации в Гърция.

Стратегията ни за изграждане на повече доверие и интерес у българите за пътувания със Celestyal включва предложения за круизи до непосещавани досега уникални места по островите с повече време на брега, а нашата All Inclusive концепция защитава нашите гости от скрити разходи.

Можем да се похвалим и с установено надеждно, успешно и продуктивно сътрудничество с 25 български туристически агенции.

Сезонът вече започна малко преди Великденските празници – открихме го на 18 април с маршрута „Иконичната Егея“ (Iconic Aegean) – 3 и 4 нощувки. Очакванията ни са да увеличим с 60% нашите гости спрямо 2019 г.

Целим и да запазим тенденцията на нарастване на гостите ни и през 2022 г. след турбуленцията в туристическия сектор като цяло, предизвикана от пандемията. В дългосрочен план целим ръст през 2023 г. и впоследствие годишно увеличение от 20% на туристите от България.

Какви круизи със спирка Солун предлага компанията?

Нашият маршрут “Идиличната Егея” (Idyllic Aegean) започва от пристанището в Атина всяка събота и от Солун всяка неделя от май до октомври 2022 г.

Този магичен круиз отвежда до поне 6 очарователни дестинации в романтичното Егейско море, включително Атина, Солун, Миконос, Кушадасъ, Патмос, Родос, Крит, Санторини и дава възможност на любителите на пътешествията да се насладят на спиращи дъха пейзажи и да посетят емблематични исторически забележителности.

Други маршрути, които включват Солун, но тръгват от Атина, са „Еклектичната Егея“ и „По стъпките на Св. Павел“, като гостите могат да се включат на круиза директно от пристанището в Солун. Повече можете да научите тук.

Какви удобства могат да очакват българите на корабите на Celestyal Cruises?

Нашите кораби Celestyal Olympia (1 800 пасажери) и Celestyal Crystal (1 200 пасажери) са средноголеми уютни круизни кораби, подходящи и за по-малките острови, които посещаваме.
Българоговорящ екипаж на борда, менютата в ресторанта и дневната програма, която всеки получава в своята каюта, също са на български език.

Прословутото гостоприемство на Celestyal и персонализирано обслужване са сред преживяванията, които очакват нашите гости. Ние изповядваме гръцката философия „philoxenia“ (буквално „любов към чужденците“) – идеология, която е нещо много повече от топло посрещане – това е сложен морален кодекс с дълбоки корени в нашата култура.

Гостите могат да се насладят на разнообразна храна, включително традиционна гръцка кухня, напитки, 2 екскурзии на брега и разнообразни развлечения на борда, като уроци по салса, вечерни шоу програми, целодневни музикални прояви с жива музика, басейн и пр., като всичко е включено в цената и няма допълнителни скрити разходи.

Една от отличителните черти на Celestyal Cruises е достъпната цена и съотношението цена/качество. Каква е цената на един круиз и с какво вашата компания се различава от останалите?

Една от най-силните страни на Celestyal Cruises действително е достъпната цена и съотношението цена/качество – без скрити пътни разходи, тъй като всичко е включено в цената (както споменах – храна, напитки, 2 екскурзии и развлечения на борда). Също така продължителността на нашите круизи е предвидена да отговаря на очаквания на всеки тип гости.

Има по-интензивни маршрути и в рамките на 3-4 дни се посещават 5-6 дестинации с възможност да се видят всички ключови места, а 7-дневната обиколка е по-спокоен тип почивка, в която имате възможност да отделите повече време за разглеждане на новите места, които посещавате.

Цените на круизите варират между 279-399 евро за 3 нощувки и 4 нощувки, до 699 евро за 7-дневните круизи („Три континента“, който включва посещение и на Турция, Египет и Израел и „По стъпките на Св. Павел“, който посещава и Турция).

Нашето предимство са средните по размер кораби, които имат достъп до малки пристанища – както ние ги наричаме „скритите бижута“, на Егейско море и Средиземноморието и осигуряват по-добро изживяване, както на борда, така и на посещаваните дестинации.

Как COVID-19 промени круизния бизнес и мерките за безопасност и очаквате ли някои от мерките, въведени поради пандемията, да бъдат премахнати този сезон?

Пандемията от COVID-19 разтърси круизния и целия туристически сектор, но ние сме готови за сезон 2022, като ще продължим да изискваме спазването на всички здравни мерки и ще изискваме всички пътници да бъдат ваксинирани и да са си направили бърз тест преди качването на борда.

Спазваме стриктно протоколите за здраве и безопасност и се придържаме към всички разпоредби и насоки, наложени от ЕС, гръцкото правителство, Световната здравна организация и Международната асоциация за круизни линии (CLIA).

Използваме HEPA филтриращи системи за вентилация в ключови зони, като медицински центрове и специални изолационни „каюти“, и ATMOS дезинфекция във вентилационни системи на всички обществени зони, използващи 100% свеж въздух отвън, без рециркулация на въздуха.

Виждате, че мерките все по-вече отслабват, но нашият приоритет е да защитим пътниците, екипажа и местните общности, така че ще бъдем много предпазливи преди премахването на каквато и да е от мерките и това винаги ще се случва в съответствие с протоколите, наложени от EU Health Getaways и гръцките власти.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *