Fashion Days в „АртАкция на годината“

Дойде време да обявим компетентното жури в подкатегория „Дизайн и мода“ на първото издание на награда „АртАкция на годината“! Заслугата за идентифициране на арбитрите е на Fashion Days, които споделят с нас отговорността за вдъхновяващите публикации в категория АвангАрт. Честта да оценяват кандидатите в областта на модата и дизайна се пада на:

 

*Мария Гальова, главен редактор на “Amica”, едно от емблематичните модни списания в България

*Николай Пачев, дизайнер, моден критик и преподавател

*Сандра Клинчева, костюмен дизайнер, стилист, преподавател и моден редактор

 

Напомняме, че категорията обхваща артисти и прояви в три направления или подкатегории: Визуални изкуства/Сценични изкуства/Дизайн и мода. Представителите на журито в направление „Визуални изкуства“ са: актрисата Мартина Апостолова, фотографът Стефан Щерев и Анна Симеонова, художник плакатист. В направление „Сценични изкуства“ решение ще вземат: Коста Каракашян – хореограф и режисьор, артистичният директор на фестивала Master of Art Найо Тицин и талантливата актриса Силвия Петкова.

 

Една от изненадите, подготвена от организаторите и Fashion Days, е специалното събитие АвангАрт Showroom by Fashion Days Изложба на финалистите в АртАкция на годината I Дизайн и мода. Изложбата ще представи творбите на номинираните в направление „Дизайн и мода“ на 10 и 11 юни в галерия Vivacom Art Hall на ул. „Оборище“ 5. Основната цел на събитието е да даде възможност за изява на млади български артисти с нетрадиционен художествен почерк, свежи идеи и новаторски стил и да запознае публиката с работата им отблизо.

 

Сесията за номиниране на културни проекти, арт събития и индивидуални творчески изяви е отворена до 30 май 2022. Номинираните артисти следва да са реализирали  съответните проекти и инициативи в интервала 1 април 2021 – 1 април 2022. За награда в съответната категория можете да номинирате себе си или друго лице. Желателно е номинацията да бъде придружена със стегната мотивация от 2-3 реда, линкове и/или изображения за илюстрация на събитието/културния продукт.

 

Основните критерии за излъчване на победителите във всички категории са: оригиналност и значимост, принос за обогатяване на обществения и културния живот, художествена стойност и потенциал за развитие, ангажираност с благородна кауза. Информация за членовете на журито в другите категории на награда „АртАкция на годината“ можете да намерите на платформата на наградите: https://awards.atrakcia.bg.

 

Краткият списък на номинираните артисти и събития ще бъде оповестен на 1 юни 2022 г. Церемонията по награждаване на отличените във всяка категория е предвидена за 22 юни 2022 г.

 

Форма за участиеhttps://awards.atrakcia.bg

 

Първото издание на награда „АртАкция на годината“ се организира със съдействието на Fashion Days, ArtVent, CineLibri и издателство „Колибри“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *