Fun and Tasty – новото име на McDonald’s в Русия?

McDonald’s в Русия е регистрирала възможни имена на бранда за фирмата, която поема ресторантите на американската компания за бързо хранене там, съобщава Ройтерс. Сред имената са Fun and Tasty и The Same One, показват документи, подадени в патентната служба от петък.

Най-голямата верига за бързо хранене в света, с почти 850 ресторанта в Русия, продава дейността си на един от местните си лицензополучатели след военната кампания на Москва срещу Украйна и последвалата вълна от реакции и санкции на Запада.

Компанията заяви в петък, че търговските марки, регистрирани в агенция „Роспатент“ в Русия, от които в крайна сметка ще избере един бранд, включват още Just Like That и Open Checkout.

McDonald’s, която притежава 84% от ресторантите си в Русия, е един от най-големите международни брандове, които напускат страната от края на февруари насам.

Ресторантите, които притежава, биват продавани на Александър Говор, който управлява франчайз с 25 ресторанта. Други франчайзи ще имат възможността да работят под новия бранд.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *