RÖFIX e официален партньор в проекта “Зелени заедно“

RÖFIX взе участие в проекта “Зелени заедно“. Това е един проект на Money.bg и Webcafe.bg, който има за цел да покаже напредъка на бизнеса и обществото в България по пътя към по-устойчиво развитие и природосъобразен начин на живот.

На специално създадената платформа zelenizaedno.bg ще може да намерите важни и любопитни факти по темите за грижата за околната среда и устойчивото развитие, така и всички богати на информация, примери и идеи материали на Webcafe.bg и Money.bg.

Проектът има за цел да показва повече от доброто за сметка на лошото в зелен нюанс. Ето и няколко примера:

Знаете ли, че България е сред трите страни в Европа, които най-успешно рециклират отпадъците от пластмасовите опаковки? В точни цифри – 59.2% от пластмасовия боклук бива оползотворен.

Знаете ли, че в България делът на възобновяемата енергия е 23.3% и е по-голям, отколкото в държави като Германия (19.3%) и Франция (19.1%)?

Знаете ли, че българите генерират значително по-малко боклук от средния европеец? Малко над 3 тона годишно се падат на човек от населението при над 5 тона средно за Европа.

Екипът на „Зелени заедно“ вярва, че причината затова не е нежеланието, а липсата на добрия пример. През 2017 година американският икономист Ричард Талер получава Нобелова награда за икономика за изследванията на поведенческата икономика. В най-известната си книга – „Побутване“, той доказва, че потребителите често вземат грешното решение на база пристрастност и имат нужда от леко „побутване“, за да видят по-правилното.

Проектът „Зелени заедно“ цели точно това – да побутне българския бизнес към по-устойчиво развитие, като му покаже различната алтернатива. Ето защо в следващите два месеца ще дадем много примери в тази посока. Ще срещнем Вас, нашите читатели, със зелените герои на нашата икономика. Ще Ви покажем компании за пример, чиято дейност може да бъде мерило за устойчиво развитие не само на българско, но и на европейско ниво. Ще Ви разкажем за тенденциите в най-важните икономически сектори и как те променят не само бизнес средата, но и потребителските нагласи. Ще Ви запознаем с опитни експерти, които ще отговарят на важните въпроси, чиито отговори всички търсим.

Така че, настройте се на зелена вълна и търсете ключовата дума „Зелени заедно“!

АВТОР РЬОФИКС ЕООД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *