Връчват наградите на победителите във фолклорната класация „Надпяване“

Кои са победителите във фолклорната класация „Надпяване“ на програма „Христо Ботев“ ще стане ясно на 2 юни от 18,30 ч. в Първо студио на БНР, входът е свободен. Призьорите ще получат наградите на тържествена церемония, а публиката в студиото ще чуе изпълненията им на традиционния галаконцерт.

Специални гости на финала на 11-ото издание на фолклорната класация „Надпяване“ ще бъдат певицата Цветина Маринова, кавалджията Георги Добрев, оркестър „Шопчета – бобчета“, малката Стефани Митева и вокалната формация „Гласове на традицията“. На сцената заедно с водещите Юлия Гатдерова и Магдалена Стоянова ще бъдат и виртуозните музиканти от Оркестъра за народна музика на БНР с техния диригент Димитър Христов.

„Надпяване“ е единствената по рода си класация за професионална народна музика, която дава възможност на различни изпълнители и техните произведения да се преборят за гласовете на слушателите в рамките на един месец. Единадесетте категории отразяват многожанровото разнообразие на българската народна музика в нейната цялост. В края на всяка състезателна година лауреатите от музикалната надпревара получават своите награди на галаконцерт с участието на Оркестъра за народна музика на БНР и много любими солисти, а слушателите на „Жива вода“ могат да се наслаждават на този музикален празник пряко в ефира на програма „Христо Ботев“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *