В Австрия планират курорт за свръхбогатите

Хотелиерската верига Six Senses Hotels Resorts Spas е известна с луксозното си настаняване.

Вече има 22 хотела и 26 спа центрове по света за тези, които могат да си позволят да отседнат в тях. Защото цените на стаите тук често са в четирицифрения диапазон – на вечер.

Но явно има достатъчно клиенти и интересът е толкова голям, че сега компанията отива още по-далеч. Планира се не само хотел за кратък престой за висшето общество, но и собствени вили на най-доброто място за почивка в Кицбюелските Алпи. Поне това предвижда концепцията на Six Senses Kitzbühel Alps.

Основната идея на проекта: да се противопостави на променящия се свят. Идеята на авторите на проекта е, че светът е в постоянни сътресения – замърсяване на въздуха, социална изолация, пренаселеност, пандемии.

„Трябва да скъсаме с масовия поток, да преосмислим всички процеси и структури на живота и да създадем среда, която с уважение свързва природата и хората“, казват от Six Senses. Решението трябва да бъдат енергийно независими луксозни вили.

Разбира се, за всеки, който може да си ги позволи. Защото модерният „ноев ковчег”, както наричат ​​проекта инициаторите, едва ли ще бъде достъпен за обикновения потребител.

Всеки, който се интересува от една от 13-те планирани вили или един от 37-те апартамента, трябва да бъде подготвен да се раздели с милиони. И дори високата цена да не ви е проблем, има сложен процес на регистрация за Six Senses Kitzbühel, в който трябва да отговаряте на въпроси относно доходите и етичните ценности.

Въз основа на това от веригата искат да идентифицират 50 семейства, на които след това ще бъде разрешено да се заселят в благородния курорт. Както пише „Шпигел“, досега интерес проявяват бивши професионални спортисти и предприемачи.

 

В допълнение към постоянно пребиваващите, ще има възможност и за престой. Освен апартаментите и вилите, е предвиден и още един хотел Six Senses. Той трябва да предложи 77 стаи и апартаменти, няколко ресторанта и бара и 3000 квадратни метра уелнес зона – и също така да създаде работни места за жителите на малкия град, в който се строи.

Въпреки всички очевидни предимства на „Ноевия ковчег“, плановете са посрещнати с критики. Освен всичко друго, компанията е обвинена в „зелено пране“, тоест че се ангажира с устойчивост, но не я прилага. Основната причина за обвинението е местоположението на курорта, който граничи с високото блата Wasenmoos.

Строителството може да застраши отводняването на блатото, бъдещите посетители на хотела също представляват заплаха за чувствителната екосистема, подчертава природозащитникът Клаудия Волф. Според публикации в медиите, изглежда, че има недоволство и сред жителите с оглед на големия строителен обект.

Явно проектът ще продължи още няколко години. Защото ще минат почти две, преди Six Senses Kitzbühel Alps да приключи. В момента датата на откриване е планирана за 1 декември 2024 г.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *