Кметът на Вършец: Щетите са огромни, няма да се справим без помощ от държавата

Години ще са нужни, за да бъдат отстранени огромните щети, нанесени във Вършец и някои села на общината от поройните дъждове през почивните дни, невъзможно е да се справим сами. Това коментира пред Kmeta.bg градоначалникът инж. Иван Лазаров.

Припомняме, че нивото на река Ботуня вече спадна и тя се прибра в коритото си, но през последните два дни реката беше излязла от него, като през това време отнесе няколко моста, разруши стените от корекцията си, повреди инфраструктура, коли, пътища, навлезе в градския парк, наводни много мазета и приземни етажи на обществени сгради и частни къщи.

“Екипите на пожарната още изпомпват вода от сгради в ниските части на Вършец и село Горно Озирово. Щетите са огромни и община Вършец няма да се справи без финансова помощ от държавата”, заяви Лазаров.

Вчера вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов посети на място Вършец, разгледа засегнатите райони и обеща да поиска от Министерския съвет отпускане на средства за общината, за да се отстранят щетите от бедствието. Беше обявено и частично бедствено положение във Вършец и селата Долно Озирово и Горно Озирово, а достъпът до засегнатите райони бе ограничен, за да не пострадат хора.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *