Кой иска увеличение на билета за градския транспорт в София?

Билетите и картите в градския транспорт може да поскъпнат, ако държавата не промени отношението си към градския транспорт в София, съобщават от Столична община пред Btv. Според документи на финансовото министерство, ако няма реални реформи и оптимизация, ще се стигне до неефективно изразходване на средства.

От своя страна Столична община посочва, че вече са съкратили 5% от администрацията в транспорта, което е около 400 души. „Това е бягство от отговорност. Това е прехвърляне на топката на гражданите, които да понесат оскъпяването с 300% на разходите за природен газ и над 230% на цената на електроенергията“, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

В Столична община са изчислили, че недофинансирането на градския транспорт в София е в размер на 143 млн. лева. А ако държавата не компенсира градския транспорт, ще се наложи да се увеличи интервалът на движение на превозните средства. От Министерството на финансите посочват, че Агенцията за държавна финансова инспекция разширява обхвата на започналата проверка в столичния автотранспорт. Целта е да се установи реалното състояние на дружеството, както и начините, по които се изразходват средствата.

Столица.bg: https://stolica.bg/stolichna-obshtina/koi-iska-uvelichenie-na-bileta-za-gradskiya-transport-v-sofiya

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *