Любо Киров получи три награди на БГ радио

Годишните музикални награди на БГ радио бяха връчени на бляскава церемония, която се състоя на 10 юни в Пловдив на живо пред 3-хилядна публика. Градът под тепетата за четвърти пореден път беше домакин на тържественото събитие, съобщи Signal.bg. На 20-ото издание на Годишните награди на БГ радио бяха раздадени десет статуетки. Победителите са определени от зрителския вот, в който са участвали над 30 000 души. На огромната сцена в зала „Колодрум“ се появиха едни от най-обичаните и популярни лица на българската музика и шоубизнеса.
Големият победител тази година е певецът Любо Киров, който обра наградите в три категории. Миро бе удостоен с две отличия, а Мария Илиева стана певица на годината. Наградата за дебют беше връчена на Риа.
„Тази награда и посветената песен, написана за коронавируса, е за Дидо, когото загубихме, и смятам, че днес и сега са по-важни от утре. Не трябва и не може да отлагаме нещата“, каза певецът Любо Киров.
Специалната награда „БГ вдъхновение“ на името на Ана Мария Тонкова, която е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, беше връчена на Михаил Белчев.
На сцената излязоха Мария Илиева, Орлин Горанов, Любо Киров, Миро, Дара, „Акага“, Маргарита Хранова, Михаил Белчев и други.
Всички отличени, по категории, са:
„БГ песен“ – „Целуни ме“ – Любо Киров
„БГ текст“ – „Целуни ме“ – Любо Киров, текст Любо Киров
„БГ албум“ – „Мироглед“ – Миро
„БГ изпълнител“ – Миро
„БГ изпълнителка“ – Мария Илиева
„БГ дуо трио/вокална група“ – Pavell & Venci VencТ
„БГ комбинация“ – Стенли, Любо Киров, Христо Мутафчиев
„БГ група“ – Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“
„БГ дебют“ – Риа
„БГ видеоклип“ – „Thunder“ – Дара, реж. Стефан Маринов (Buddubazz Таре Company).

 

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *