Министър Иванов към земеделците: Работим над закон за браншовите организации.

„Един от първите проблеми, който излезе на първи план пред нас като ръководство на Министерство на земеделието, е представителността на браншовите организации в сектора. По всяка тема, по която искахме мнението на земеделските стопани, се появяваха едни и същи лица. Работим върху закон за браншовите организации, за да има реална представителност на интересите на българските земеделци“. Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов по време на среща със земеделски производители във Вълчедръм, в която взе участие и народният представител Ирена Анастасова.

По думите му само с такъв закон  ще се даде възможност за представителност, както на големите, така и  на малките и средните земеделци. Той заяви, че именно директният контакт и възможността да се чуят мнението и проблемите и на малките земеделци, са причина и за срещите със земеделските стопани, които той провежда повече от месец в различни области.

На проведената среща бяха обсъдени проблемите и предизвикателства, които срещат земеделците в общината. Засегнати бяха теми по отношение споразуменията и сключените договори за ползване на земеделски земи, както и проблеми с пасищата. По време на дискусията се обсъдиха елементи от възможностите за подпомагане през новия програмен период, както и инвестициите за напояване, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост. Министър Иванов и  народният представител Ирена Анастасова поеха ангажимент да продължат прекия диалог със земеделските производители от региона и да търсят варианти за разрешаване на проблемите им.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *