Народното събрание почете паметта на великия поет и революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Народното събрание почете паметта на великия поет и революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Във времето, в което прозвучаха сирените за Деня на Ботев, народните представители се изправиха на крака и сведоха глави, за да почетат подвига и делото на героя и на загиналите за свободата на страната ни.

По-рано от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Никола Минчев отбеляза, че на 2 юни свеждаме глава пред личността на Христо Ботев, пред неговия подвиг и неговото дело. 146 години ни делят от онези героични дни, които запечатват в съзнанието на всички българи спомена за великия поет и революционер, посочи Никола Минчев. По думите му и днес са ни нужни примерът на Христо Ботев и неговата отдаденост към България.

Нека помним и почитаме светлите личности в нашата история, нека те ни бъдат пример, защото от тях можем да се научим на чиста и всеотдайна обич към Отечеството, призова председателят на Народното събрание. Нека бъдем достойни наследници на идеите, делото и заветите на нашите предци, добави Никола Минчев.

По повод Деня на Ботев в началото на днешното пленарно заседание заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин отбеляза, че в цяла България тържествено ще бъде отбелязана 146-та годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета. Всеки българин ще спре забързания си ежедневен ритъм, за да се преклони пред безсмъртието на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, посочи той и призова днешното пленарно заседание да се проведе в дух на уважение и почит към героичния подвиг на нашите предци.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *