Началникът на КАТ-София: Издадох заповед, за да огранича корупцията и сред служителите

Автомобилна фирма сигнализира Столица.bg за закононарушение в столичния КАТ, не признават на нотариално заверени пълномощни До 10 дни в „Пътна полиция“ на София ще има назначени допълнително служители като целта е регистрацията на моторни превзони средства втомобили да става бързо. Това обеща пред Столица.bg началникът на КАТ в столицата комисар Тенчо Тенев. Той е издал устна заповед, с която се ограничава регистрацията на МПС на трето лице. Дори фирмите посредници, които имат нотариално заверени пълномощни нямат право да регистрират повече от един автомобил дневно.

„Пускаме само представители на официалните фирми, които регистиррат чисто нови автомобили. Целта е ограничавне корупцията в КАТ в София. От тези пари на гражданите, прекарвачите най-вероятно дават на мои служители да им придвижат по-бързо документите“, лаконично коментира комисар Тенчо Тенев.  Началникът на Пътна полиция -СДВР: Има проект и има и подходящо място да се премести КАТ Фирми посредници на услугата, с която спестяват поне 4 часа чакане на собственици на автомобили, също попадат под ударите на издадената заповед в столичния КАТ. Въпреки че имаме нотариално заверено пълномощно, можем да регистрираме само по една кола. Защо ни ограничават да си вършим работата, след като ние сме официали и законово представители и си плащаме данъците за нашата дейност, питат чрез Столица.bg потърпевши от новата заповед на комисар Тенев.

„След като преди няколко дни избухна новината за мнимия полицай, който предлагал по-бързи услуги в КАТ-София срещу заплащане, днес началника на КАТ Тенчо Тенев е спуснал устна или писмена заповед  (не знаем точно), с която се ограничава подаването на документи за регистрация на МПС чрез нотариално заверени пълномощни. От тази сутрин всеки, който представлява собственик на МПС и има заверено пълномощно пред нотариус има правото да влиза в компютърната зала само веднъж на ден. По този начин се нарушава наредба 45I, която регулира регистрациите на МПС и то от началника. Нарушени са конституционни права, като без да има правомощия, издава заповед за ограничаване и репресии върху упълномощените лица. Регистрацията на МПС и в КАТ е административна услуга, която под никаква форма не нарушава каквито и да е било закони и не се разглежда като незаконна услуга, както твърди началника Тенчо Тенев. Явно се сменят едни посредници с техни посредници“, написаха до Столица.bg фирми посредници.

От години е известно, че посредници спестяват на гражданите между 4 и 6 чакане, за да регистрират автомобил, а също и за други услуги в КАТ София. Същият проблем в момента се вихри и в „Гео Милев“ на „Пътна полиция“ София област – селския КАТ. За съжаления в МВР изостават с електронните услуги, което дава възможност за посредници и корупция.

Източник

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *