Наш лекар въведе уникален метод за урологична диагностика

Д-р Георги Георгиев Хил клиник е финалист за престижни Балкански награди
 

Иновативният метод MR-TRUS Fusion, който се ползва само в най-модерните болници в Европа и САЩ, беше имплементиран и в практиката на Хил клиник – София и е сред финалистите за 

седмото издание на Balkan Medical Awards 2022,  съобщават организаторите от  VIP COMMUNICATION.
Събитието ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.  Церемонията ще се състои на 17  юни 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив.

Д-р Георги Георгиев е лекарят, който прави първите Фюжън биопсии и натрупва голям опит в извършването им. Пред колегите си по време на XII-тия Национален конгрес по урология той докладва данни, както и принципи на работа на новия образно-диагностичен метод. По-късно Фюжън биопсии започват да се правят и в други български болници.
Д-р Георги Георгиев e специалист уролог в Хил клиник.
През 2003 г. завършва специалност „Медицина“ във Висш медицински институт – Плевен. Специализира „Урология“ във ВМИ – Плевен.
Има допълнителни квалификационни курсове – сертификат за Fusion биопсия в Лайпциг, Германия, сертификат за TRUS и извършване на биопсия под ултразвуков контрол (TRUS guided biopsies), сертификат за обучение по основни и усъвършенствани техники в лапароскопската урология, лапароскопска екстраперитонеална радикална простатектомия в Лайпциг, Германия, сертификат от ESU лапароскопско обучение в Мадрид, Испания, сертификат Urogin, курс по абдоминална ехография, както и сертификат за обучение и работа с GreenLight лазер за вапорицазия на доброкачествена хиперплазия на простатна жлеза.
Д-р Георги Георгиев участва в 30-ия Годишен конгрес на Европейската урологична асоциация, проведен в Мадрид, Испания на 20-24 март 2015 г., както и на 6-тата Среща „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия“, проведена в София, България на 23-24 април 2015 г.


През май 2018 г. изнася доклад за клинични резултати от извършване на Fusion биопсии на пациенти със съмнение за простатен карцином пред XII-тия Национален конгрес по урология в Правец.

Д-р Георгиев има богат опит при безкръвното лечение на доброкачествена простатна хиперплазия – направени над 100 лазерни вапоризации на простатна жлеза, стотици енуклеации (напреднала техника за отстраняване на увеличена простата), както и направена първа самостоятелна енуклеация със Зелен лазер в България.

Научните му интереси са свързани със сексуалните смущения при мъже, рак на простата и бъбреци и безкръвно лечение на увеличена простата. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *