Нинова: Спираме всякакви преговори с ПП за правителство

Стопираме всякакви преговори с Продължаваме промяната за съставяне на правителство. Мотивът за това е решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия, това е безпрецедентно, това е скъсване на дипломатическите отношения, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Ние от БСП за България категорично заявяваме, че не е обсъждано и вземано такова решение в МС. БСП от много години се борим за правова държава, каза Нинова.

Искаме закрито заседание на НС и изслушване на шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил до този момент може би само на Кирил Петков, каза Нинова. Президентът Радев да свика КСНС спешно, призова Нинова президента. Изказването му от сутринта е тревожно, ако Радев не знае, че има доклад на ДАНС, то нещо не е наред в държавата. ДАНС трябва да изпрати такива доклади, ако има, на премиер, президент и председател на НС. Шефът на ДАНС се назначава от президента, не може той да не знае ако има такъв доклад на ДАНС, добави Нинова. В доклада става дума за шпионаж, който касае националната сигурност, каза още Нинова.

Петков взема лични решения по въпроси, засягащи националната сигурност. Досега проявявахме разбиране и толерантност, но тъй като това е поредното такова решение, ще се върнем на масата за разговори, ако Продължаваме промяната предложат друг кандидат за премиер и Петков поеме отговорността за това си поведение досега, каза още Нинова. /БГНЕС

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *