НС на БСП ще обсъжда бюджета и трусовете в правителството

Националният съвет на БСП се събира заради бюджета и труса в коалицията. Днес от 11:00 ч. ще се проведе заседание в централата на партията на ул. „Позитано“ 20, съобщиха от пресцентъра на партията.

Основна тема, която ще бъде обсъдена, е предстоящото приемане на актуализацията на държавния бюджет през месец юни и предложенията на БСП по актуализацията на Закона за държавния бюджет, Закона на бюджета на ДОО и Закона за бюджета на НЗОК.

В дневния ред ще залегнат още и темите за актуалната политическа обстановка в страната и позициите на Националния съвет на БСП, както и подготовката за местните избори през 2023 г.

Преди дни лидерът на ИТН Слави Трифонов съобщи, че оттегля министрите си и излиза от коалицията, което доведе до разпад на крехката коалиция. Нинова изрази позицията, че нови избори сега ще донесат още хаос и задълбочат кризите.

За БСП най-важната точна в дневния ред на парламента и обществото е актуализацията на бюджета, за да могат да се реализират предложените от правителството антикризисни мерки.

По публикацията работи: Анисия Иванова

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *