Няма да поскъпва еднократният билет за метрото

/КРОСС/ Няма да поскъпва еднократният билет за метрото. В това увери председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

В новата проектонаредба е предвидено билетите на хартиени носители, които се продават от шофьорите и на метростанциите да се увеличат на 2 лв. Председателят на общинския съвет обаче е против това да важи и за метростанциите, защото решението не е обосновано.

„Няма да подкрепя увеличението от 1.60 лв на 2 лева на цената на билета, продаван на каса в метрото, защото не виждам аргументи за това. Заявих го и днес на представителите на различни политически сили, подписали предложението. Поздравявам колегите от общинския съвет, работили по новата тарифна политика на София – тя вече е обект на обществено обсъждане и ще я гласуваме в края на юли. Предстои да анализираме внимателно всички техни идеи, но тази за поскъпването е необоснована“, заяви Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

За удобство на гражданите ще бъдат въведени пътуване с Билет 30 плюс и Билет 60 плюс – те дават същите права за пътуване като еднократния билет, както и бонус – 30 и 60 минути всъщност е времето за безплатното прекачване от едно превозно средство на друго.

Пътуването след 30-ата или 60-ата минута си остава неограничено, както и досега. Има и много други новости, публикувани на сайта на Столичния общинския съвет.

Предстои обществено обсъждане в рамките на този месец. Гласуването на промените ще стане на 21 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *