Обират и мамят ли новите собственици на VIVACOM клиентите си?

На 05.05.и 25.05 при закупуване нови услуги към Виваком на Е.С. изрично е отказано трите й нови съвсем отделни търговски договори за отделни нови услуги към „БТК“ ЕАД/ VIVACOM да бъдат заведени под отделни клиентски номера, въпреки, че дамата изрично го е пожелала с документирано волеизлеяние като нейно право според българското законодателство и търговския закон на Република България да плаща по всеки отделен търговски договор за услуга на отделна фактура по този конкретен търговски договор и е задължителна опция на страница първа в договора на VIVACOM, която те не предоставят принудително на клиентите си като незаконна практика на клиентите си според Е.С., нарушавайки правата им. Какво е това автоматично тикче пита клиентката? Законно ли е изобщо да нарушаваш правата на клиентите си на избор полагащ им се според търговския закон?

По този начин обединявайки по 3-4-5-6 или повече отделни търговски договора за различни отделни услуги към клиенти в общи фактури за плащане без изричното съгласие на клиента и реално въпреки неговото несъгласие и отказ от това незаконно нарушаване на права VIVACOM реално нарушава закона и действащото търговско право в страната ни и Българското законодателство и правата на клиентите си според клиентката Е.С.. По всеки договор следва всяка страна да си изпълнява задълженията по същия без той да се свързва с други търговски договори.

Куриозното според Е.С. е, че после в резултат на тази лоша незаконна практика VIVACOM нарушава собствените си договори като започва да изнудва клиентите си и е възможно да имаш договор в изправност на 5 дена, по който VIVACOM да влезне във виновно неизпълнение нарушавайки го и не доставяйки услуга и не изпълнявайки задълженията си по него с дни, защото според тях имали право да спират услуги по изправни търговски договори за услуги, за да изнудват клиентите си да плащат по договор със забава в плащането вече принудително обединени в обща фактура в нарушение на закона.

Е.С. апелира към VIVACOM за реакция, но не получава адекватна такава жалбата й не получава дори номер 10 дни, а наказателния ответен удър в отговор на жалбата й към мениджмънта на БТК ЕАД / VIVACOM с покана да прочетат търговския закон и преразгледат незаконната си практика е грозно и незаконно надписана сметка от 53 лв. за 5 отчетни дни за услуга на безлимитен месечен абонамент под тази сума.

Колко хора са измамени дотук пита Е.С.?

Дамата има подобен казус с М-тел преди години точно преди търговската марка да смени името си и бива обезщетена извънсъдебно с няколко хиляди лева, за да не стига случая до съда и прокуратурата.- https://magistrala.net/mtel-falshifitsira-dogovorite-na-klientite-si/

„Лошите практики от М-тел, които скриха и смениха името на марката си веднага след първите няколко статии за измамите им към мен в медиите се прехвърлиха към VIVACOM след продажбата им явно, защото преди бяха най-коректната и изрядна компания в телекомуникациите“ казва Е. С.. „Сега и VIVACOM ли ще си сменят името на марката ли какво? Да си сложат фес за лого, що букви? Колко компании трябва да си сменят марката в тази държава, за да се научат хората да спазват закона поне търговския? Може би проблемът реално е в липсващите УЖ институции и УЖ съдебна система, позволяващи това?! А тях кой ги купи, същите хора, които купиха VIVACOM ли ?!“ , продължава и пита риторично Е.С.

Дамата е поискала минимално обезщетение и компенсация за нарушените й неколкократно от VIVACOM по виновно недоставяне услуга по изправни договори и по изнудване, принуждаване за общи фактури и надписани незаконно сметки, за да не отнася случая до компетентните органи, но смята, че е важно случаят да е в медиите, за да знае всеки човек да защити правата си.

svobodnoslovo.eu