Обявен е конкурс за ръководството на програма „Околна среда“

Конкурс за директор и зам.-директор на главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) обяви МОСВ. Дирекцията е управляващ орган на ОПОС.

Директорът на програмата организира и ръководи процесите по разработване на оперативната програма за съответния програмен период на Кохезионната политика на ЕС и контролира изпълнението на финансовите инструменти по ОПОС 2014-2020 г.  Кандидатите трябва да представят концепция за планиране и управление на процесите по изпълнение на оперативната програма „Околна среда“. Срокът за подаване на документи за двете позиции е 13 юни. В момента директорът и заместникът на ОПОС са изпълняващи длъжността. Подробности за конкурса ТУК и ТУК.

Нова конкурсна процедура е обявена за директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас. Предишният конкурс приключи, без да бъде избран нито един от кандидатите. Всеки желаещ трябва да разработи концепция за „Прилагане на политика по опазване на околната среда на регионално ниво – управление и контрол”. Срокът за подаване на заявления е до 1 юли. Подробности за конкурса ТУК.

До 16 юни е удължен срокът за кандидатстване за директор на Басейнова дирекция „Дунавски район“, обявен по-рано през май. Подробности за конкурса ТУК.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *