От 1 юли организации на производители на плодове и зеленчуци кандидатстват за финансиране на нови оперативни програми

/КРОСС/ От 1 юли до 1 септември  2022 г. организации на производители на плодове и зеленчуци могат да кандидатстват за одобрение на нови оперативни програми, стартиращи изпълнение от 1 януари 2023 година. Заявленията се подават  в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) по място на регистрация.

Кандидатите следва да са признати като организации от Министерството на земеделието, да имат изготвена оперативна програма с продължителност три години и да са създали оперативен фонд.

Предвидените в оперативната програма инвестиции, разходи и дейности трябва да допринасят за постигане на цели, насочени към подобряване на конкурентостта, подобряване на привлекателността на членството в организации, поддържане и защита на околната среда и др.

Финансовата помощ от ЕС е обвързана както с размера на инвестициите и дейностите в оперативната програма, така и със стойността на реализираната на пазара продукция от организацията на производители, през избран от нея референтен период. Със заявлението може да се кандидатства и за допълване на субсидията с национални средства.

Подробна информация за приема, образци на документи, приложими за оперативни програми, представени за одобрение след края на 2020 г. и информация за често допускани грешки при кандидатстване е качена на сайта на ДФ „Земеделие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *