Полицаи и надзиратели: В сектор „Сигурност” е сигурна само несигурността

„Реформа няма. Има имитация“, „Реформа, ама „без реформа“. Промяна, ама още от същото“, „Само едно е сигурно в сектор Сигурност – несигурността“, „С обещания затвори не се пазят“ – гласят плакатите, които полицаи и надзиратели от цялата страна издигнаха на протеста си в София, предаде репортер на БГНЕС.

Протестът на двете най-големи синдикални организации в сектор „Сигурност” – СФСМВР и ССЗБ, започна пред сградата на Министерството на правосъдието.

Исканията на протестиращите са за увеличение на заплатите. На протеста има полицаи и надзиратели от София, Пловдив, Враца, както и от други градове на страната.

Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на служителите на затворите в България заяви, че управляващите трябва да проявят необходимия разум и в условията на политическа криза да направят всичко необходимо да приемат така важната актуализация на бюджета, с която да изпълнят не само исканията на ССЗБ и СФСМВР, но и на други професионални обществени групи, предвид нарастващата инфлация.

„Исканията на този протест остават същите, както бяха заявени на протеста през месец февруари пред Народното събрание в една друга демонстрация на недоволство, отново организирана заедно със Синдикалната организация на служителите в МВР. Исканията са за увеличение на основните трудови възнаграждения с 25%, като този процент към онзи момент беше поставен като основа за начало на преговори”, подчерта той.

Михайлов заяви, че една от осиновените причини за протеста е, че такива преговори в продължение на няколко месеца не са били осъществени.

„Другата е така широко обявените реформи, които до момента единствено и само остават на думи. Определяме ги като имитация”, сподели той.

„От друга страна, ние настояваме за реформа, но тя да бъде всеобхватна, направена в ясни приоритети и срокове като ангажименти”, подчерта Михайлов, като уточни, че исканата от тях реформа трябва да промени настоящото състояние на структурите за сигурност. /БГНЕС

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *