Празниците на хумора и сатирата в Трънчовица честват 90 г. от рождението на Григор Вачков

90 години от рождението на н.а. Григор Вачков и 110 години НЧ „Григор Вачков-1911“ ще честват в Трънчовица – родното село на големия български артист, научи ДУМА от Любка Христова.
„Роден съм в село Трънчовица и в случай че би трябвало още веднъж да се родя, отново там желая да стане това“, е казвал Григор Вачков. Един от най-обичаните български артисти на 26 май щеше да навърши 90 години. В памет на Гришата, както го наричат с обич поколения българи, НЧ „Григор Вачков-1911“ и Кметство Трънчовица организират на 3 и 4 юни Празници на хумора и сатирата – Трънчовица 2022.
Самодеен театрален колектив „Георги Парцалев“ от град Левски с режисьор Веселин Плачков-баща ще представи театралната постановка „Криворазбраната цивилизация“ на 3 юни от 20 ч. в салона на НЧ „Григор Вачков-1911“.
Хумористично-сатирична програма на самодейни колективи, духовия оркестър „Танасовата музика“ и  духов и естраден оркестър от с. Новачене ще бъде представена на 4 юни от 20 ч. на площада пред читалището. Специални гости ще бъдат Силвия и Мартина Вачкови, кметове и приятели.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *