Продължава изпълнението на новия корпус на 28. СУ „Алеко Константинов“

Изпълнението на новия триетажен корпус към сградата на 28. средно училище „Алеко Константино“, в който са предвидени 9 класни стаи, многофункционална зала за събития и административни стаи, е на етап довършителни работи. Разширението на училището започна по програма на кмета на София Йорданка Фандъкова, която днес провери работата по училищната сграда заедно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на района Иван Чакъров. Присъства и директорът на училището г-жа Станимира Стоева.

„Новият триетажен корпус е изграден на мястото на стара едноетажна сграда с етернитови панели. С проекта за разширение на училището и предстоящото обновяване на съществуващата сграда постигаме пълно модернизиране на 28. СУ“ – каза кметът Йорданка Фандъкова.

„В момента се изпълняват дейности по фасадно оформление на сградата, както и довършване на интериора. Направен е комплексен проект за изпълнение на интериора и обзавеждането, за което в момента се прави процедура“ – съобщиха от училището.

Сградата е решена с просторно атриумно пространство, в което акцент са новите осветителни тела, съчетани с фасадното остъкляване. Осигурени са системи за сигурност, за пожароизвестяване, видеонаблюдение, озвучаване. Поставено е ЛЕД осветление.

В класните стаи са предвидени интерактивни дъски, а в актовата зала ще има видео стена. На част от интериорните стени ще бъдат нарисувани графити, свързани тематично с патрона на училището – Алеко Константинов.

Предвидено е обновяване и на двора, където ще има игрища за минифутбол комбинирано с игрище за волейбол, бадминтон, баскетбол, спортна площадка с гимнастически уреди.

Ще се извърши и озеленяване на зелените площи.

Предстои изпълнение на дейностите, предвидени за прилежащото към училището дворно пространство и изграждане на топлопроводно отклонение.

Предвидено е за съществуващата сграда на 28. училище да бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, обновяване на ел. и ВиК инсталациите, както и изграждане на нова ограда на училищния двор. Към момента се извършва процедура за избор на изпълнител.

„С приключване на строително-монтажните дейности училището ще премине на едносменен режим на работа“ – заявиха от училищното ръководство.

Съществуващата сграда на 28. училище е включена в проект „Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 3 училища на територията на Столична община” по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 – София”, „ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *